Dyrenes Alliance

Ansicht Original

Dyrenes Alliance på Plant Based Expo 2022

Dyrenes Alliance deltog på DVF’s plantebaserede messe med formålet, at vise hvordan man gennem den omtalte plantekost kan redde en masse dyr fra de mest frygtelige skæbner. I arbejdet for at fortælle og vise dyrenes virkelighed, viste vi virtuel reality (iAnimal) i supplement med både flyers og merchandise. Vi fik også brugt muligheden til at hverve nye medlemmer og flere fik tilmeldt sig VeganerUdfordringen.

De opstillede virksomheder havde indbydende stande og lækre smagsprøver. Selvom de fleste produkter kun sælges i begrænsede butikker, så virkede det så indlysende blandt de opstillede, at hvis bare der var (gen)købere til produktet, så stod de på spring når som helst til at opskalere deres produktion. De fleste oplæg på hovedscenen handlede om sundhed, prisuddelinger og hvordan vi skaber en grønnere indkøbskurv.

Messen var jo ikke et oplæg om dyrenes vilkår, men Casper og monopolet (Casper Christiansen, Vicki Berlin, Thomas Erex og Søren Bregendal) fik på en indlevende måde italesat, at den primære grund til veganisme jo altså er - moral og dyretik. Ulrich Kern-Hansen fra Organic Plant Protein udstregede til sit oplæg om søndagen, et problem jeg finder højst relevant; at salget af bælgfrugter stort set er uændret de sidste tre år.

At de veganske muligheder er størst uden for Danmark giver derfor god mening. Det er simpelthen svært at få solgt sine veganske produkter til de danske forbrugere.

Meget skyldes at vores madvaner i Danmark næsten har status som hellig, og det er et enormt problem for den grønne udvikling og frigørelsen af dyr. Ulrich Kern-Hansen tilføjede, at den almene dansker har tendens til at ville have deres madkultur i fred, og det må man give ham ret i. Alt i alt er jeg glad for den forskel som vi i Dyrenes Alliance leverede. Der var begge dage stor aktivitet ved boden, og de frivillige formåede hele vejen igennem, at indgå i konstruktive og lærerige dialoger. Tak for jer!

Blogindlægget er skrevet af Clara Assing